Banalny przepis na owsiankę na mleku bez glutenu

Napisane przez | 19:12 Zostaw komentarz

Będę powracał do Was z owsianką i moim przekonywaniem do słodkich posiłków z rana. Dziś kolejny pomysł na smaczną i pożywną owsiankę. Tym razem wykorzystałem mleko bez glutenu.

Składniki
  • mleko bez glutenu
  • płatki owsiane
  • migdały
  • banan
  • cynamon
  • syrop klonowy

Cynamonowo-bananowa rozkosz

Lubię banany, lubię cynamon i zajadałbym się migdałami - zawsze! Stąd ta owsianka smakowo mi mega odpowiadała. Cynamon kojarzy mnie się ze świętami, ale w towarzystwie banana przeniósł Mnie w smaczną i odległą krainę.


Zagotujcie mleko bez glutenu. Do zagotowanego mleka dodajcie płatki i zgodnie z opakowaniem gotujcie kilka minut (przeważnie jest to 5-10 minut). Później dodajcie odrobinę syropu klonowego, który doda słodkości tej papce. Na wierzchu ułóżcie banany, posypcie cynamonem i rzućcie migdały.



Jak zapatrujecie się na taką wersję? 
Student też potrafi gotować


Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: